Munira Džabija posjetila OŠ „Prača“

279

munira_asim_1 Veliki humanista, Munira Džabija danas je ponovno posjetila OŠ „Prača“ u Prači, te tim povodom obradovala sve njene učenike, poklon paketima.

Podjeli paketića su prisustvovali roditelji učenika kao i načelnik općine Pale FBiH, Asim Zec.

U svom obraćanju, Džabija je istakla, da je ovo izuzetna prilika da učenicima uljepša jedan septembarski dan, imajući u vidu činjenicu da se mnogi od njih nalaze u stanju socijalne potrebe, te ih upoznala sa aktivnostima koje će i u narednom periodu provoditi u ovoj obrazovnoj ustanovi, zahvalivši se na svesrdnoj podršci općinskom načelniku, koji na ovom prostoru podržava sve njene humanitarne aktivnosti.

Prigodne riječi učenicima, roditeljima i osoblju škole uputio je i načelnik Asim Zec, izrazivši zadovoljstvo današnjom humanitarnom akcijom. Svim učenicima, a naročito prvačićima je zaželio uspješnu školsku godinu, i naglasio da će i u narednom periodu raditi na dobroj suradnji škole i lokalne zajednice.

munira_asim_naslovna

Suradnju sa fondacijom „Istina“ nastavit ćemo i u naredom periodu, a naredna akcija se očekuje u decembru, kada će svim učenicima ove škole biti uručeni novogodišnji paketići“ – kazao je načelnik Asim Zec.

 

Pripremila: Azra Omerović

/radiopraca.ba/