Javnom komunalnom preduzeću Prača donirana oprema u vrijednosti 200 000 KM

249

japan_donacija_meho_5Javno komunalno preduzeće Prača od danas je bogatije za opremu čija vrijednost iznosi oko 200 000 KM. Radi se većinom o pumpama i uređajima za detekciju kvarova na vodovodnoj mreži koji će u značajnoj mjeri olakšati rad ovom preduzeću.

Ovu vrijednu donaciju obezbijedila je Vlada Japana, posredstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.
Činu uručenja ove donacije komunalnim preduzećima sa prostora Federacije i Republike Srpske nazočili su ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa.

Prilikom obraćanja medijima, ministar Šarović je zahvalio vladi Japana na kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini i njenim lokalnim zajednicama. Istakao je da je Japan najprivrženiji podršci našoj državi i zasigurno jedan od najvećih donatora, pored Evropske Unije.
Ambasador Ogawa rekao je da mu je zadovoljstvo prisustvovati ceremoniji primopredaje i da se nada da će donirana oprema biti od velike koristi za vodovodna preduzeća.

“Japan je prethodno donirao u BiH značajnu količinu medicinske opreme i vozila, a očekujemo da će na proljeće biti donirano još 80 vozila Toyota”, izjavio je Ogawa i dodao da njegova zemlja podržava narod Bosne i Hercegovine.

Primopredaja opreme za 8 komunalnih preduzeća u BiH upriličena je u krugu preduzeća MOFAS u Lukavici – Istočno Sarajevo.

japan_donacija_meho_3 japan_donacija_meho_2 japan_donacija_meho_1

Pripremila: Azra Omerović

/radiopraca.ba/