Nova informatička oprema uručena mjesnim zajednicama Prača i Hrenovica

242

undp_2Projekat „Jačenje uloge mjesnih zajednica“, aktivno se provodi u općini Pale FBiH. U skladu sa samim nazivom projekta, danas je mjesnim zajednicama donirana informatička oprema koja uključuje računare, printere, tablete i video projektore. Upotreba ove opreme omogućit će efikasniji i kvalitetniji rad mjesnih zajednica i njihovu komunikaciju sa građanima.

Voditeljica projekta, Majda Ganibegović ističe: „Nova informatička oprema će omogućiti uspješnije pružanje usluga građanima u BiH, podignuti značaj mjesnih zajednica, poboljšati komunikaciju sa građanima, te time potaknuti građane na veći angažman u opštinskom odlučivanju, a kako bi učestvovali u provedbi lokalnih razvojnih inicijativa. Ovo je samo jedan od koraka prema revitalizaciji mjesnih zajednica u BiH.“

„Ova oprema će u potpunosti moći odgovoriti izazovima današnjice i u punom kapacitetu odgovara savremenim uslovima rada mjesnih zajednica“ –  izjavio je načelnik općine Pale FBiH, Asim Zec, koji je svečano uručio opremu predstavnicima mjesnih zajednica.

„Ova aktivnost se realizuje u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske, vrijednog 14,5 milona KM. Za njegovu provedbu zadužen je razvojni program Ujedninjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde FBiH, Vladom Brčko distrikta i oba entitetska saveza općina i gradova“ ističe načelnik Zec.

Svoje zadovoljstvo dodijeljenom opemom istakli su i predstavnici mjesnih zajednica Prača i Hrenovica. Vrijednost informatičke opreme je 4.630,26 KM.

Pripremila: Azra Omerović

/radiopraca.ba/