Dan nezavisnosti BiH obilježen i u Prači

235

1_mart_2017_3Ove godine navršava se dvadeset i pet godina od historijske odluke svih naroda i građana BiH koji su slobodnom voljom, na demokratskom referendumu, odlučili da Bosna i Hercegovina, kao država ravnopravnih građana, bude nezavisna i suverena država. Uz 25. novembar i ZAVNOBiH, ovaj datum i ovaj događaj ostat će trajno upisan u historiji BiH kao vrhunsko demokratsko postignuće svih njenih građana.

U povodu Dana nezavisnosti jedine nam domovine BiH, upriličena je posjeta spomen obilježjima najvećim sinovima ove države, čiji su životi utkani u njenu suverenost, državnost i teritorijalni integritet. Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti kantona i općine, te veliki broj građana položili su cvijeće na  centralno spomen obilježje šehidima ovog kraja u Hrenovici i partizansko spomen obilježje u Prači i odali dužnu poštu herojima koji su svoje živote položili na braniku Bosne i Hercegovine i njene hiljadugodišnje opstojnosti.
Ideali slobode, jednakosti i bratstva, koji su vodili građane BiH kroz njenu burnu historiju, nikada nisu napustili njene ljude.

SVIM GRAĐANIMA BOSNE I HERCEGOVINE ČESTITAMO DAN NEZAVISNOSTI – 1. MART

Pripremila: Azra Omerović

/radiopraca.ba/