U Prači održan stanak sa predstavnicima UNDP_a

222

IMG_2055Dana 28. 03.2017. godine u Prači se održao stanak povodom prvog Start up dana  koji će se održati   dana 04. aprila 2017. godine u Sarajevu, a u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Sastanku su prisustvovali općinski načelnik Asim Zec . predstavnici UNDP-ia, Networks kompanije iz Sarajeva, zatim udruženja, privrednici i obrtnici sa područja općine Pale FBIH.

IMG_2056

Istim je predstavljen koncept rada  Start Up-a na kojem će imati mogućnost svi učesnici Start Up-a ,  04. aprila u Sarajevu  predstaviti svoje biznis ideje iz različitih oblasti pred stručnom komisijom i biznismenima, a  koje imaju komponentu društvene odgovornosti kako bi pomogli i unaprijedili svoje zajednice.

Ovom prilikom gđa Majda Ganibegović, voditeljica projekta  je nakon iznošenja bitnosti i značaja Start Up-a dana  u Sarajevu istakla da današnjim sastankom ona želi da izazove kod prisutnih želju da dođu i aktivno učestvuju na ovom cjelodnevnom događaju u Sarajevu  na kojem će biti prisutan veliki broj stručnih i kompetentnih ljudi.

Učesnicima ispred  lokalne zajednice Pale FBiH je dodjeljeno 15 karata, odnosno mogučnosti da 15 učesnika ispred  ove lokalne zajednice iznesu svoje različite ideje.

Služba za informisanje:
Jasmin Ferhatović