Udruženje mladih općine Pale FBiH upriličilo prvu volontersku akciju u Ustikolini

389

Općina Pale je jedna od najmanjih općina u Federaciji, ali je sigurno općina koja ima mlade ljude kojima je cilj život na ovim prostorima učiniti ljepšim i ugodnijim.

Naime, udruženje mladih općine Pale F BiH okuplja mlade ljude sa ovih prostora koje kroz razne projektne aktivnosti pokušava mlade zadržati na ovim prostorima te im život učiniti zanimljivijim i ljepšim. Realizacijom projekta „Poboljšanje kvaliteta života mladih općine Pale“, udruženje je kroz razne kreativne radionice okupilo veći broj mladih i na taj način omogućilo sticanje znanja i vještina kroz izradu nakita te slikanje ulja na platnu.

U narednom periodu Udruženje mladih općine Pale FBiH planira upriličiti tri volonterske akcije kojima će se promovisati projekat “Poboljšanje kvaliteta života mladih općine Pale FBiH”, a koje će se održati u sve tri općine u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Prva volonterska akcija održana je u srijedu 07.marta u Ustikolini. Pored mladih iz Prače i Ustikoline ovom događaju prisustvovali su načelnik Općine Foča u Federaciji BiH Zijad Kunovac, Ministar u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Žuga, Rektor Univerziteta u Gorazdu Sead Avdić i nastavnica osnovne škole”Ustikolina” Indira Omerbašić.

Ovom prilikom predsjednik Udruženja mladih općine Pale FBiH Nisad Crnčalo uručio je zahvalnice Ministru za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde Damiru Žugi, te načelniku općine Foča F BiH Zijadu Kunovcu koji su dali značajnu podršku Udruženju pri promocij projektnih vrijednosti.

Na kraju bitno je istaći da se ovaj projekat implementira zahvaljujuci podršci Vlade Švicarske i Švedske uz sufinansiranje općine Pale F BiH, putem projekta “Jačanje uloge MZ u BiH” kojeg implementira UNDP u BiH.