Almin Ćutuk preuzeo dužnost načelnika Općine Pale

Almin Ćutuk, novoizabrani načelnik Općine Pale FBiH danas je zvanično preuzeo dužnost načelnika ove općine. Samim tim je, kako je istakao, preuzeo obavezu, stvaranja boljeg ambijenta za život svih stanovnika u ovom dijelu BPK Goražde. Prilikom obraćanja na svečanoj ceremoniji primopredaje dužnosti načelnika, Ćutuk je istakao prioritetne ciljeve za naredni mandatni period.

– Podatak da je na lokalnim izborima 2016. Godine broj birača u Općini Pale u FBiH bio 666 a da je na ovogodišnjim lokalnim izborima on iznosio 600, najbolje govori o depopulaciji ove, jedne od najmanjih općina u Bosni i Hercegovini.  Smanjenje od čak deset posto je zabrinjavajuće tako da je prioritet broj jedan zadržati stanovništvo na ovom prostoru – kazao je Ćutuk.

Kao drugi prioritetan cilj istakao je zapošljavanje.

-U ovako malom mjestu teško možemo očekivati firmu koja će zaposliti veliki broj ljudi, ali šansu imaju mali biznisi, mini preduzeća. Prostora za rad ima u poljoprivredi, obrtu i turizmu. Dakle načina ima, a koliko ćemo uspjeti i koliko ćemo imati finansijske podrške sa viših nivoa vlasti na nama je da se borimo da ona bude što veća kako bi smo više mogli i uraditi – istakao je novi načelnik Općine Pale u FBiH.

Također, Izrazio je nadu da će i pozicija i opozicija raditi zajedno za dobrobit svih stanovnika u ovom dijelu BPK Goražde.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *