B-transport HB i Mershal najavili investiranje u Općini Pale

Džebrail Bajramović, poduzetnik sa adresom u Švedskoj i vlasnik firmi „B-transport HB“ registrovane u Švedskoj i „Mershal“ registrovane u BiH, boravio je u radnoj posjeti Općini Pale, gdje ga je primio načelnik Almin Ćutuk.

Naime, Bajramović je iskazao namjeru za registracijom jednog dijela pogona svoje kompanije na prostoru naše općine, te je sa načelnikom Ćutukom obišao potencijalne lokacije. Riječ je o pogonu za izradu stolarskih proizvoda sa tendencijom rasta, a koji bi za početak upošljavao tri do četiri osobe.

I načelnik Ćutuk, kao i potencijalni investitor izrazili su svoje zadovoljstvo današnjim sastankom, te u zajedničkoj izjavi istakli da bi ovaj samoodrživi projekat mogao zaživjeti i sa proizvodnjom započeti do kraja godine.

Kako je i najavio na početku svog mandata da je stvaranje novih radnih mjesta prioritet, Almin Ćutuk je današnjim sastankom načinio prvi korak ka tom cilju.

Bajramović je inače ugledan poduzetnik koji vodi porijeklo sa ovih prostora, a kako ističe ljubav prema Prači i Hrenovici je jedan od osnovnih motiva da svoje poslovanje proširi upravo na ovim prostorima.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *