Dan reintegracije obilježen polaganjem cvijeća na spomen obilježja

Iako je prvobitno bilo planirano da se u povodu „Dana reintegracije“ upriliči svečanost u okviru koje bi bila održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Pale FBiH, zbog pogoršanja higijensko-epidemiološke situacije na prostoru BPK, ova svečanost je otkazana.

Kako bi se podsjetili na ovaj  historijski datum i njegov značaj, načelnik Općine Pale FBIH Almin Ćutuk je sa delegacijom općine i Općinskog vijeća položio cvijeće na spomen obilježja u naselju Hrenovica.

„Svjesni smo značaja Dana reientegracije Općine Pale, ali u ovom momentu očuvanje zdravlja naših građana na prvom je mjestu, te smo se upravo iz tog razloga odlučili da ovaj historijski datum obilježimo polaganjem cvijeća i odavanjem počasti našim šehidima i poginulim braniteljima, bez velikih okupljanja. Iskreno se nadam da ćemo sljedeći Dan reintegracije obilježiti onako kako smo to radili svih prethodnih godina, svečanom sjednicom i kulturnim sadržajima. Ovom prilikom svim građanima naše općine želim čestitati Dan reintegracije“ – izjavio je načelnik Općine Pale, Almin Ćutuk.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *