Dževad Adžem i Dževad Terović posjetili Općinu Pale

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Dževad Adžem i Predsjednik Privredne komore BPK Goražde Dževad Terović boravili su danas u radnoj posjeti Općini Pale, gdje ih je ugostio načelnik Almin Ćutuk.

Razgovaralo se o trenutnoj situaciji u lokalnoj zajednici, a naročito o problemima sa kojima se susrećemo u svom svakodnevnom funkcionisanju.

Sagovornici su se složili da je općenito teško stanje u općini pogoršano usljed globalne pandemije, te o koracima koje je nužno poduzeti kako bi se posljedice pandemije sanirale i poboljšala ekonomska situacija.

Prema riječima Dževada Adžema potrebno je skrenuti pažnju institucija BiH na trenutni položaj ove općine, a naročito na izuzetno tešku situaciju koja je usljed pandemije dodatno usložnjena, te na taj način iznaći mehanizme za njen privredni oporavak.

Dževad Terović se složio sa Adžemom, te dodao da će Privredna komora BPK podržati svaki projekat koji bude u funkciji stvaranja novih radnih mjesta u realnom sektoru u cilju stvaranja uslova za sprečavanje odlaska stanovništva sa ovih prostora.

I Adžem i Terović su istakli da će poduzeti aktivnosti u okviru svojih mogućnosti kako bi ova općina stvorila bolje uslove za rast i razvoj.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *