Gradonačelnik Grada Goražda Ernest Imamović posjetio Općinu Pale – Dogovorena buduća saradnja

Nakon preuzimanja funkcije gradonačelnika Grada Goražda, Ernest Imaamović, danas je posjetio Općinu Pale gdje ga je ugostio načelnik Općine Pale, Almin Ćutuk sa saradnicima.

U srdačnom razgovoru dvojica sagovornika razgovarali su na više različitih tema, a koje su se isključivo ticale buduće suradnje i razvoja BPK kao i općina u njegovom sastavu.

Gradonačelnika je zanimala situacija na prostoru Općine Pale, problem đačkog prijevoza, implementacija budućih razvojnih projekata i nastupna posjeta gradonačelnika grada Konje iz Republike Turske, te potencijalnih turskih investitora koja je planirana za nedjelju.

Načelnik Almin Ćutuk je svog kolegu informisao o situaciji na području naše lokalne zajednice, te istakao da je problem đačkog prijevoza riješen, da će u narednom periodu biti realiziran dio Caritas-ovog projekta koji uključuje zapošljavanje naših sugrađana u tekstilnu industriju MRAZ doo Pale.

Tokom sastanka je također bilo govora o preraspodjeli javnih prihoda sa federalnog nivoa, te kako popraviti odnos kantona naspram općina u njegovom sastavu.

Zajednički zaključak današnje posjete je stavljanje akcenta na povratak, poboljšanje životnog standarda, stvaranje novih radnih mjesta i dobra buduća saradnja.

Imamović je obećao pomoć u realizaciji jednog projekta Općini Pale.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *