Informacija Općinskog štaba civilne zaštite: Formiran Servis volontera za pomoć rizičnim kategorijama građana

Globalna pandemija izazvana corona virusom ne jenjava. Poduzimaju se sve mjere kako bi se širenje opasnog virusa stavilo pod kontrolu.

Na proširenoj sjednici općinskog štaba civilne zaštite danas je formiran Servis volontera koji će stajati na raspolaganju građanima rizičnih kategirija kako bi im se dostavile neophodne namirnice i lijekovi, obzirom da je Naredbom Federalnog štaba civilne zaštite zabranjeno kretanje osobama iznad 65 godina starosti i mlađim od 18 godina.

Svi građani kojima je zabranjeno kretanje, a nemaju članove porodica koji će neophodnu opskrbu izvršiti za njih, mogu kontaktiratati predsjednika tima na broj: 061/314-198.

Općinski štab civilne zaštite je preporučio svima nošenje zaštitne opreme u vidu maski i rukavica, a naročito se ovo odnosi na osobe u radnoj obavezi kao što su radnici komunalne djelatnosti i vatrogasci.

Radno vrijeme Doma zdravlja je od 8,00 h – 16,00 h, no uposlenici su u pripravnosti u toku 24 sata. Za sve hitne intervencije građani mogu kontaktirati 061/798-957.

U situaciji, kakva je trenutno u našoj zemlji i lokalnoj zajednici, čini se sve kako bi uspješno prebrodili stanje nesreće. Udruženje žena za ruralni razvoj Općine Pale do sada je izradilo 50 zaštitnih maski, a iste će biti donirane institucijama i njihovim uposlenicima koji se nalaze „na prvoj liniji odbrane“ od corona virusa.

Lokalni radio će iz sata u sat izvještavati građane o stanju i preporukama nadležnih organa.

Na području cijele FBiH uveden je policijski sat u terminu od 18,00 h – 5,00 h a prema izvještaju komandira Policijske stanice Prača nije bilo zabilježenih kršenja ovih mjera na području Općine Pale.

Mole se svi za pojačan oprez i odgovornost.

DRAGI GRAĐANI, OSTANITE DOMA!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *