JP “KIC Prača” Prača

JAVNO PREDUZEĆE „KULTURNO INFORMATIVNI CENTAR“ d.o.o. Prača

„KULTURNO INFORMATIVNI CENTAR“ d.o.o. Prača osnovano je na osnovu odluke Općinskog Vijeća općine Pale – Praća u novembru 1997.godine. Cilj osnivanja ovog preduzeća je ostvarivanje i ispunjavanje potreba stanovnika naše općine na polju informativnog i kulturno – zabavnog karaktera. U svrho gore navedenog organizuju se različite manifestacije kulturnog zabavnog karaktera i obilježavanja značajnih datuma u našoj općini. Jedna od najznačajnih manifestacija  je „Pračansko ljeto“ koje se organizuje svake godine u mjesecu julu i avgustu.

U okviru J.P. KIC-a Prača djeluje radio “Prača”, to je lokalna radio stanica, koja djeluje na prostoru BPK (Bosansko Podrinjski kanton) Goražde i šire (te u RS­-u, Pale, Rogatica, Sokolac, Foča, Višegrad, Čajniče, Rudo), a naše sjedište je u Općini Pale-Prača. Radio Prača je započela sa radom 1997. godine, nakon reintegrcije ove općine u Federaciju Bosne i Hercegovine.

Ime je dobila po mjestu Prača, koja je opet svoje ime dobila po istoimenoj rijeci koja protiče kroz ovo mjesto. Radio Prača, svoj uspješan kontinuitet rada održava od samih početaka, tj.od osnutka do danas, stalnim radom i poboljšanjem, kako kadrovskih, tehničkih, tako i programskih predpostavki za jedno kvalitetno djelovanje u neizvjesnom svijetu medija. Naš program obiluje informativnim, kuturno-zabavnim, edukativnim, marketinškim i sportskim sadržajima. Posjedujemo izvanrednu slušanost na području istočne Bosne i šire, a svoj program emitiramo na frekvencijama 102,6 i 93,1 MHz FM stereo. Signal našeg radija emitiramo sa relejnih mjesta:

Cerice (kod Prače)-102,6 MHz FM i

Uhota brdo (kod Goražda)-93,1 MHz FM

Od 2010.godine program radio Prače može se pratiti i putem interneta na adresi www.radiopraca.ba kao i putem moje TV.

Iako smo mala ekipa, od svega 5 uposlenih (glavni i odgovorni urednik, dva ton- majstora i dva novinara-spikera), postižemo izuzetne rezultate, čemu je najvjerodostojniji svjedok izvanedna slušanost.

Uposleni u ovoj radio stanici na najbolji mogući način, ozbiljno i odgovorno pristupaju svojim radnim zadacima, te su naši slušatelji, uvijek blagovremeno obavješteni o najnovijim dešavanjima na kantonu, zemlji i svijetu. Naša nada je da ćemo još dugo biti dio vašega interesovanja i da ćemo vas još dugo uveseljavati i biti sa vama…

Više o nama možete saznati na našoj web stranici www.radiopraca.ba

Kontakt informacije,

Tele: +387 38 799106 i +387 38 799824
Fax:  + 387 38 799111
Email: kicpraca@bih.net.ba i radiopraca@bih.net.ba
Web: www.radiopraca.ba

Share