Na sastanku u Jablanici, predstavnici USAID-a izrazili želju za upoznavanjem naših turističkih potencijala

Na poziv Adnana Kaljanca vlasnika i direktora  agencije „M97 tours“ tokom proteklog vikenda načelnik Općine Pale Almin Ćutuk prisustvovao je sastanku turističkih djelatnika koji se provodi u sklopu projekta razvoja održivog turizma u BiH, a isti je održan u Općini Jablanica.

Sastanku su prisustvovali predstavnici USAID-a koji provode i finansiraju ovaj projekat predstavnici Udruženja turističkih vodiča „Vučko“, predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo, kao i načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović.

Učesnici su tom prilikom obišli i muzej „Bitke za ranjenike na Neretvi“ koji je uključen u implementaciju projekta „Zanimljivi muzeji“ koji finansira EU.

Cilj ove posjete se ogleda u upoznavanju sa pozitivnim primjerima turističke valorizacije potencijala općine, formalne procedure za pristupanje projektima i zajedničkoj suradnji svih stakeholdera.

Načelnik Almin Ćutuk je tom prilikom razgovarao sa načelnikom Jablanice, te sa predstavnicima USAID-a koji su izrazili spremnost upriličiti posjetu našoj općini radi obilaska i upoznavanja sa našim turističkim potencijalima.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *