Napustio nas je Asim Zec – dugogodišnji načelnik Općine Pale

Inna lillahi ve inna ilejhi radži’un – svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo. Ove riječi zapravo su 156. ajet sure El-Bekare, i one nas u najtežim mometima vraćaju na suštinu našeg postojanja, na suštinu našeg bića, a to je da smo robovi Allaha, dž.š., da nas je On stvorio i da ćemo Mu se vratiti.

Jučer, u poslijepeodnevnim satima, nakon kraće bolesti je ovaj svijet napustio Asim Zec, dugogodišnji načelnik Općine Pale.

Kao osvjedočeni borac za prave vrijednosti, Asim Zec je ovu općinu vodio više od 18 godina, te bio jedan od prvih koji je nakon reintegracije učestvovao u njenoj obnovi i izgradnji.

Asim Zec je rođen 09.10.1956. godine u Palama. I u vremenu prije agresije na BiH obavljao je značajne i odgovorne funkcije. Po uvođenju višepartijskog sistema, uključuje se u rad Stranke demokratske akcije i postaje njen aktivan član. Za vrijeme agresije stavlja se na raspolaganje odbrani domovine, a nakon završetka ratnih dejstava sa tadašnjim saradnicima uspostavlja temelje novoformirane Općine Pale. Njegov doprinos u procesu oživljavanja ove općine je nemjerljiv. Na dužnost načelnika stupa 2003. godine, te na toj dužnosti dočekuje zasluženu mirovinu.

Dugi niz godina uživao je povjerenje građana općine Pale. Bio je čovjek koji je uživao poštovanje i svojih političkih rivala. Svojom odmerenošću, smirenošću, umjerenom retorikom i urođenim sposobnostima kojima je znao držati pažnju, svima je ulivao povjerenje i sigurnost.

Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za sve nas.

Dženaza rahmetli načelniku će se obaviti sutra na mezarju Ravne Bakije u 15:00 h.

Molimo Allaha s.w.t da mu se smiluje i uvede ga u džennet.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *