Novi načelnik Općine Pale je Almin Ćutuk

Općina Pale u Federaciji  dobila je novog načelnika, zahvaljujući volji birača, a riječ je o mladom i perspektivnom kandidatu SDA Alminu Ćutuku.

Almin Ćutuk, rođen 1985. godine u Hrenovici.

Osnovnu školu završio je u Prači, a srednju u Goraždu. Nakon završenog srednjeg obrazovanja upisuje Poljoprivredni fakultet u Sarajevu, gdje diplomira i stiče zvanje Inženjera agronomije. Aktivno se bavio sportom, gdje je osvojio brojna priznanja i nagrade. Određeno vrijeme radio je u struci, gdje je stekao značajno iskustvo i iskazao se kao vrijedan i pouzdan djelatnik.

Godine 2016. na lokalnim izborima, zahvaljujući velikoj podršci građana izabran je u Općinsko vijeće, i protekle četiri godine obnašao je funkciju Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Pale, gdje je stekao značajno političko iskustvo.

Hrabrost, požrtvovanost, strpljenje, a nadasve poštenje i čestitost, vrline su ovog mladog i perspektivnog čovjeka, koji je ljubav prema rodnoj grudi i domovini Bosni i Hercegovini iskazao brojnim aktivnostima od javnog interesa ne razmišljajući o odlasku, kao mnogi mladi ljudi koji su se odlučili za odlazak iz ruralnih sredina.

Njegova vizija je bolja i perspektivnija općina, dostojanstven život za svakog čovjeka i veće učešće mladih u izgradnji boljeg i pravednijeg društva.

Iskrene čestitke novoizabranom načelniku Općine Pale!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *