Posao za dvadesetpet osoba sa prostora Općine Pale

Davdesetpet osoba sa prostora naše općine, uglavnom žena, bit će obuhvaćeno projektom “Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornje-drinske regije (SELLS).

Riječ je o zapošljavanju osoba sa prostora Općine Pale na period od tri godine, u tekstilnoj industiriji „Mraz“ doo u susjednoj Opštini Pale (RS).  Tim povodom proteklog petka učesnice i učesnici ovog programa posjetili su firmu „Mraz“, te se upoznali sa uslovima rada.

Nakon jednomjesečne obuke za rad u pogonu, pristupa se radu u krojačnici koji sadrži više aktivnosti – istakao je vlasnik i direktor ove firme Mladen Kovačević, te buduće uposlenice i uposlenike upoznao sa njihovim pravima i obavezama koje proističu iz radnog odnosa.

Posjeti je prisustvovao i načelnik Almin Ćutuk, obzirom da će Općina Pale za realizaciju ove aktivnosti obezbijediti finansijsko učešće u iznosu od 20.000,00 KM. Tom prilikom, načelnik je učesnicama/cima u projektu uputio par prigodnih riječi, izrazivši zadovoljstvo zbog učešća u ovoj aktivnosti koja označava stvaranje novih vrijednosti.

 

Predstavnici Caritasa Švicarske u BiH koji implemetira i provodi ovaj projekatistakli su da je slična aktivnost  realizovana i u Foči gdje su zabilježena samo pozitivna iskustva.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *