Predstavnici firme „Express Consulting“ posjetili Općinu Pale

S ciljem promoviranja i prezentiranja privrednih, prirodnih i kulturnih potencijala Općine Pale, danas je u posjeti našoj općini boravio  generalni direktor firme Express Consulting d.o.o, Kemal Muratović sa saradnicima. Delagaciju je ugostio općinski načelnik Almin Ćutuk, te tom prilikom predstavio najznačajnije resurse naše općine.

Osnovna djelatnost kompanije Express Consulting d.o.o je dovođenje stranih direktnih investicija u BiH, naročito u zemljama Istočne Evrope koje su od iznimne važnosti za razvoj ekonomije – izjavio je Muratović, te istakao da je Express Consulting d.o.o u saradnji sa ruskom produkcijom kreirao  scenario za epizodu emisije “Život drugih” sa ciljem promocije Bosne i Hercegovine stranim investitorima.

Ova emisija je objavljena na nacionalnoj televiziji Ruske Federacije 10.05.2021., promovisana je i u Azerbejdžanu, Izraelu, Bjelorusiji, Kazahstanu i Ukrajini, kao i na svim društvenim mrežama. Gledanost emisije na Youtube već je dostigla milion pregleda. Ovim projektom, znatno smo uticali na rejting BiH kao države primamljive za nove investicije. Ovo je samo početak našeg djelovanja u cilju promocije BiH pod sloganom “BiH zemlja mogućnosti”, planirani projekti ubrzo prelaze u realizaciju, te bi se i potencijali Općine Pale uskoro mogli prezentirati investitorima pomenutih zemalja – naglasio je Muratović.

Tom prilikom je načelnik Općine Pale, Almin Ćutuk goste poveo u obilazak planirane industrijske zone Hrenovica u kompleksu bivše kasarne, nekadašnje fabrike tekstila „Alhos“, te im pokazao izvorište termalne vode Toplik koji je nažalost neiskorišten, a pruža izuzetne mogućnosti za razvoj zdravstvenog i banjskog turizma.

Načelnik Ćutuk je današnju posjetu ocijenio veoma pozitivnom, te izrazio nadu da će ista polučiti dobre rezultate koji će umnogome utjecati na pozitivan rejting naše općine.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *