Projekat „Hitna asistencija za starije osobe“ na području Općine Pale

Na području Općine Pale FBiH provodi se Projekat „Hitna asistencija za starije osobe“ (Start FUND COVID-19) podržan  od strane Start fondacije čiji je implementator CRS u saradnji sa 15 gradova/općina u BiH.

Cilj projekta je ublažiti tešku materijalnu situaciju starijih izolovanih osoba koja je izazvana COVID-19 virusom te podizanje svijesti o načinima zaštite i postupanja u slučaju zaraze virusom COVID-19.

Ciljna skupina su starije, materijalno ugrožene osobe starije od 65 godina, te određen broj socijalnih slučajeva i izuzetno materijalno ugroženih domaćinstava po preporukama lokalnih centara za socijalni rad.

Na području općine Pale ovim projektom je obuhvaćeno 129 porodica. Radi se o pomoći koja sadrži osnovne životne namirnice, sredstva za čišćenje i dezinfekciju, a korisnici će uz svaki paket dobiti i promotivni letak koji sadrži osnovne informacije o zaštiti i postupanju u slučaju zaraze virusom COVID-19 a koji se temelji na preporukama Zavoda za zdravstvenu zaštitu FBiH i RS.

Volonteri koji su angažovani na projektu dostave pomoći za 129 porodica na prostoru Općine Pale već su na terenu, vrše dostavu paketa na kućna vrata uz poštovanje svih propisanih mjera zaštite.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *