Razgovori o budućoj saradnji dvije općine

Novoizabrani načelnik Općine Foča FBiH Mujo Sofradžija danas je posjetio Općinu Pale FBiH, gdje su ga ugostili načelnik Almin Ćutuk i Predsjedavajući OV Pale FBiH Senad Mutapčić. Riječ je o uzvratnoj posjeti načelnika Sofradžije našoj lokalnoj zajednici.

Kako se radi o dvije općine BPK čija održivost ovisi isključivo od pomoći viših nivoa vlasti, tako su i razgovori dvojice čelnih ljudi tekli u smjeru iznalaženja najboljih načina unaprijeđenja funkcionisanje ove dvije lokalne zajednice.

Načelnik Ćutuk informisao je načelnika Sofradžiju o situaciji u općini, projektima koji su realizirani u proteklom periodu, kao i onima koji se namjeravaju realizirati u narednom periodu.

Između ostalog jedna od tema razgovora se odnosila i na unaprijeđenje saradnje dvije općine, gdje su načelnici zauzeli stav da se razmjenom najboljih iskustava i njihovom primjenom može naći put do najboljih rješenja.

Buduća saradnja uključivat će više razgovora i sastanaka, a sve u cilju iznalaženja sredstava za impementaciju projekata i finansiranja dvaju općina.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *