Sastanak načenika općina Pale i Trnovo u FBiH

Dugogodišnja dobra suradnja dvije male općine u FBiH, Pale i Trnovo biće nastavljena i u nerednom periodu – zaključili su načelnici Almin Ćutuk i Ibro Berilo tokom sastanka upriličenog protekle sedmice u Općini Trnovo.

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo čestitao je načelniku Alminu Ćutuku na izboru za načelnika uz želju da se dugogodišnja dobra suradnja dvaju općina nastavi. Načelnik Ćutuk je informisao svog domaćina o trenutnoj situaciji u našoj općini, aktuelnim planovima za naredni period, kao i aktivnostima koje će se poduzeti na planu sanacije posljedica pandemije.

Prilikom posjete Općini Trnovo (FBIH), domaćin je svog gosta upoznao sa projektima izgradnje objekata na planini Bjelašnici koji su u fazi izgradnje – smještajnih kapaciteta i sportskih terena koji će označiti prekretnicu u razvoju ove male općine koja poput Prače raspolaže velikim prirodnim bogatstvom.

Također, načelnik Berilo je istakao da će kao prijateljska općina izdvojiti sredstva u okviru svojih mogućnosti kako bi pomogao našoj lokalnoj zajednici u prevazilaženju krize, te najavio uzvratnu posjetu.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *