Sanacija mosta Alije Izetbegovića u Prači – Započeti Radovi

Obavještavamo javnost da su započeti radovi na sanaciji mosta Alije Izetbegovića u Prači. Ovaj most, od izuzetnog značaja za lokalnu zajednicu, će se podvrgnuti obnovi kako bi osigurao sigurnu i pouzdanu infrastrukturu za sve stanovnike i posjetioce Prače. Ovim radovima želimo unaprijediti prometnu povezanost, osigurati dugotrajnost mosta te doprinijeti razvoju i prosperitetu naše Mjesne zajednice Prača.

Finansiranje Projekta

Radovi na sanaciji mosta Alije Izetbegovića u Prači finansiraju se iz proračuna Federacije Bosne i Hercegovine, putem Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Ovaj značajan projekat će biti obezbijeđen sredstvima u iznosu od 35.000,00 KM, što će omogućiti efikasnu i kvalitetnu realizaciju.

Potreba za Sanacijom

Most Alije Izetbegovića je vitalna infrastrukturna poveznica u Prači, koja se susreće s dugotrajnim vremenskim utjecajima i prirodnim elementima. Stoga je nužno provesti sanaciju i ojačati konstrukciju mosta kako bi se produžio njegov vijek trajanja i osigurala sigurnost svih korisnika. Sanacija će obuhvatiti zamjenu oštećenih dijelova mosta, popravak potpornih stupova i osiguranje optimalne nosivosti.

Značaj Sanacije

Sanacija mosta Alije Izetbegovića će imati značajan utjecaj na lokalnu zajednicu i okolinu. Evo nekoliko ključnih koristi ovog projekta:

1. Poboljšanje Prometne Povezanosti

Obnavljanje mosta omogućit će bolju prometnu povezanost između različitih dijelova Prače, olakšati kretanje vozila i pješaka te potaknuti ekonomski rast u Mjesnoj zajednici Prača.

2. Osiguranje Sigurnosti

Nove i ojačane konstrukcije mosta pružit će veću sigurnost za sve sudionike u prometu, smanjujući rizik od nezgoda i oštećenja.

3. Doprinos Turizmu

Most Alije Izetbegovića je važan element turističke privlačnosti Prače. Njegova sanacija će poboljšati estetski izgled mosta, čime će privući veći broj turista i potaknuti razvoj turizma u Mjesnoj zajednici.

Očekivani Toka Radova

Svjesni smo važnosti prometne povezanosti u Prači i okolini. Tokom izvođenja radova privremeno će biti zaustavljen promet preko mosta. Međutim, osiguravamo da će ovo ometanje biti minimalno, a alternativne rute će biti obezbijeđene kako bi se olakšalo svakodnevno kretanje građana.

Pračansko ljeto 2024

Dragi sugrađani,

Pozivamo vas da se pridružite našoj kulturno-sportskoj manifestaciji “Pračansko ljeto 2024“, koja će se održati od 26. jula do 4. avgusta na Fudbalskom stadionu “Selvedin Selko Žigo” u Prači. Manifestacija će uključivati raznovrsne aktivnosti za sve uzraste i interese.

 

PROGRAM MANIFESTACIJE

This will close in 10 seconds