Brat i sestra Suljović – donirali dresove osnovcima

Brat i sestra Nermin i Emina Suljović, svojim nesebičnim gestom, danas su obogatili živote učenika osnovne škole Prača donacijom dresova. Ova hvalevrijedna inicijativa ističe se kao svijetli primjer ljubavi prema zajednici i podrške obrazovanju, čineći ovu školu još boljim mjestom za učenje i rast mladih talenat

Donirani set dresova bit će od neprocjenjive važnosti za učenike škole Prača. Sport je neizostavni dio obrazovnog iskustva, a timski rad razvija vrijedne životne vještine. Donacija Nermina i Emine će podupire važnost sportskih aktivnosti i timskog duha među učenicima.

Ova velikodušna donacija nije samo dar od pojedinaca; to je poziv na akciju za sve nas. Podrška obrazovanju naših mladih sugrađana doprinosi stvaranju bolje budućnosti za čitavu zajednicu. Svaki od nas može dati doprinos na svoj način, bilo da je riječ o donacijama, volontiranju ili mentorstvu.

Važno je istaći da su i Nermin i Emina nekada bili izuzetno predani učenici ove škole, a danas je očigledno da ih zajednica nije zaboravila. Nermin je također stekao reputaciju izvanrednog fudbalskog igrača u klubu Jahorina, što se često spominje u razgovorima. S druge strane, Emina je vijećnica u Općinskom vijeću Pale, a iz priloženog se vidi da je pokazala svoju posvećenost i brigu za dobrobit djece iz naše zajednice.