Općinu Pale FBiH danas posjetio načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović sa saradnicima

Načelnik Općine Pale FBiH Almin Ćutuk sa saradnicima danas je  ugostio delegaciju Općine Novo Sarajevo na čelu sa načelnikom Hasanom Tanovićem. Sastanku koji je održan u Sali za jednice Općine Pale FBiH prisustvovali su vijećnici u vijeću Općine Pale te direktori Javnih ustanova i preduzeća sa prostora ove lokalne zajednice.

Povod posjete delegacije Općine Novo Sarajevo Općini Pale FBiH je olujno nevrijeme i obilne padavine koje su u avgustu mmjesecu ove godine  zadesile općinu Pale FBiH napravile značajnu materijalnu štetu, ali, nasreću, ljudskih žrtava nije bilo.

Načelnik Ćutuk upoznao je goste sa trenutnim stanjem u ovoj lokalnoj zajednici nakon nevremena koje je zadesilo Općinu Pale FBiH. „Općina Pale nije samoodrživa Općina i potrebna joj je pomoć kako Kantona tako i viših nivoa Vlasti. Ne vrijeme i obilne padavine koje su nas zadesile u avgustu njesecu  situaciju su još više pogoršale jer je načinjena velika materijalna šteta na prostoru cijele Općine.  Na pojedinim djelovima putna infrastruktura je potpuno uništena,a bez pomoći viših nivoa vlasti teško da iz Budžeta Općine se mogu izdvojiti sredstva za sanaciju nastalih šteta“ – riječi su načelnika Ćutuka.

 Sarajevska Općina Novo Sarajevo je u ovim teškim trenucima izdvojila sredstva  u iznosu od 30 000 KM za podršku i pomoć u sanacij nastalih šteta. Načelnik Ćutuk se ovom priliko zahvalio Općini Novo Sarajevo i načelniku Tanoviću na podršci i razumjevanju u ovim teškim trenucima.

Načelnik Tanović je iskazao zahvalnost na gostoprimstvu načelniku Ćutuku, te kazao kako će i u narednom periodu u skladu sa mogućnostima Općina Novo Sarajevo pružati podršku i pomoć Općini Pale FBiH.

Posjetu Općini Pale FBiH delegacija Općine Novo Sarajevo završila je obilaskom  najteže pogođenih područja u avgustovskim poplavama.