Denis Bećirović: Posjeta Općini Pale F BiH

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, u okviru radne posjete Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, posjetio je mjesta Hrenovica i Prača u općini Pale FBiH, gdje je razgovarao sa građanima i načelnikom Alminom Ćutukom. Također, razgovarao je i sa građanima Podgraba u općini Pale.

Denis Bećirović, zajedno sa svojim saradnicima, položio je cvijeće i odao počast na Spomen-obilježju poginulim komandantima 6. hrenovačkog bataljona u Hrenovici. Tom prilikom Bećirović je istakao važnost sjećanja na one koji su se borili za odbranu Bosne i Hercegovine, slobodu i dostojanstvo. Naglasio je da je i danas u vremenu novih izazova i udara na ustavni poredak od presudne važnosti da se zaštiti država Bosna i Hercegovina, njena nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet, te osigura napredak zemlje za sve njene građane i narode.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je i s načelnikom Općine Pale FBiH Alminom Ćutukom o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i lokalnim projektima. Načelnik je istakao da je posjeta Hrenovici prva posjeta jednog člana Predsjedništva BiH ovom mjestu.

Načelnik Općine Pale FBiH Almin Ćutuk zahvalio se Bećiroviću na posjeti i rekao da su upravo otpor i hrabrost onih koji su dali život za odbranu Bosne i Hercegovine, danas inspiracija za izgradnju bolje budućnosti za zajednicu.

Načelnik Ćutuk informisao je Bećirovića o mogućnostima za ulaganja i razvoj u oblasti poljoprivrede, obrta i turizma. Naglasio je da u općini Pale FBiH posebnu šansu imaju mali biznisi i mini preduzeća s obzirom na to da je u jednu od najmanjih općina u FBiH izuzetno teško privući firme koje će zaposliti veliki broj ljudi.