Konkurs za Dodjelu Stipendija za Školsku/Akademsku 2023./2024. Godinu

Osnovne Informacije o Konkursu:

Općina Pale i Općinsko vijeće raspisuju konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i redovnim studentima za školsku/akademsku 2023./2024. godinu.

Visina Stipendija:

Mjesečni iznos stipendije za učenike srednjih škola iznosi 100,00 KM, dok je za redovne studente prvog i drugog ciklusa studija iznos stipendije 130,00 KM.

Rok i Način Podnošenja Zahtjeva:

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Općine Pale. Zahtjevi se mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu Općine Pale, sa naznakom na koverti “Prijava na konkurs za dodjelu stipendija za školsku/akademsku 2023/2024. godinu”.

Podnošenje Zahtjeva/Prijave

Prijavu, odnosno zahtjev koji je sastavni dio ovog konkursa zajedno sa traženom dokumentacijom i prijavnim obrascem, lično ili putem pošte, dostaviti na adresu Općine Pale sa naznakom na koverti kako slijedi:

Općina Pale

Komisija za dodjelu stipendija

Himze Sablje br. 33, 73290 Prača

Prijava na konkurs za dodjelu stipendija za školsku/​akademsku 2023/2024. godinu

Ostale Informacije:

Komisija je dužna razmotriti prijave u roku od 7 dana od dana zatvaranja konkursa i objaviti rezultate konkursa u narednih 7 dana. Žalbeni rok će biti otvoren 15 dana od dana objavljivanja rang liste.

Dodatne Informacije:

Prava i obaveze stipendista propisane su Pravilnikom o dodjeli stipendija, koji se može preuzeti na web stranici Općine Pale ili na pisarnici Općine Pale.

Dokumentacija:

Konkurs za dodjelu stipendija 2023-2024

Pravilnik o dodijeli stipendija

Kućna lista