Dana otpora mjesne zajednice Prača

Dana 11.08.2023. godine, sa početkom u 09:30h, pozivamo vas da prisustvujete svečanosti obilježavanja Dana otpora mjesne zajednice Prača u Općini Pale, Federacija Bosne i Hercegovine. Prisustvom na ovom historijski značajnom događaju, uveličat ćete proslavu ovog važnog dana za našu zajednicu.

Obilazak spomen obilježja i mezarja

Polazak je ispred zgrade Općine Pale FBiH u 09:30h. Zajedno ćemo obići spomen obilježja i mezarje na prostoru mjesne zajednice Prača, kako bismo odali počast hrabrim pojedincima koji su se suprotstavili izazovima i branili našu slobodu. Polaganjem cvijeća, izrazit ćemo poštovanje prema onima koji su svoje živote posvetili za dobrobit zajednice.

Obraćanje organizatora, Historijski sat i počast Jasina Šehidima

U 11:00h, na Zelenoj Ravni u Brdarićima, održat će se svečano obraćanje organizatora. Također, imat ćemo priliku sudjelovati u Historijskom satu, gdje ćemo se prisjetiti ključnih trenutaka iz prošlosti i naučiti više o junacima naše borbe za slobodu. Također bit će upriličeno učenju Jasina Šehidima i poginulim braniteljima.

Druženje gostiju i organizatora

Nakon svečanog dijela programa družit ćemo se u restoranu. To će biti prilika da se povežemo, podržimo jedni druge i dijelimo iskustva. Zajedništvo je važan dio naše zajednice, stoga će ovo druženje dodatno ojačati veze među nama.

Obilježavanje Dana otpora mjesne zajednice Prača je prilika da se prisjetimo hrabrosti onih koji su se borili za slobodu i dostojanstvo. Njihov otpor i hrabrost inspiriraju nas da budemo ujedinjeni i solidarni. Kroz ovaj događaj, izražavamo počast prema njihovoj žrtvi i nastavljamo njihovim stopama, s ciljem izgradnje bolje budućnosti za našu zajednicu.

Pridružite nam se na svečanosti 11.08.2023. godine, jer vaše prisustvo čini ovaj događaj još posebnijim.