Obilježena 27.godišnjica pogibije Selvedina Žiga

Delegacija iz Prače, predvođena predstavnicima Udruženja boraca i predstavnicima Islamske zajednice, te članovi porodice, obilježili su danas 27.godišnjicu pogibije rahmetli Selvedina Žiga, koji je dao svoj život braneći domovinu od agresije.

Selvedin je poginuo prije 27 godina, 16.06.1995.godine, u 21. godini života, na izvršenju borbenih zadataka na širem području Vranovine (BPK Goražde), kao pripadnik 808. Oslobodilačke brigade.

Jedan od naših glavnih emaneta i obaveza je da ne zaboravimo naše šehide koji su učestvovali u odbrani naše domovine od agresije.

Selvedin je bio jedan od mnogih koji je dao svoj život braneći ponosno državu Bosnu i Hercegovinu i njene djelove, a kao mlada osoba bio je aktivista, i jedan od boljih sportista na području ove Općine. I dan danas, Pračanski stadion nosi naziv po njegovom imenu, ”Stadion Selvedin Selko Žigo”.

I ne recite za one koji su na Allahovom putu poginuli: ”Mrtvi su”. Ne, oni su živi, ali vi to ne osjećate. ( Kur’an / El Bekare, 154).

Pračansko ljeto 2024

Dragi sugrađani,

Pozivamo vas da se pridružite našoj kulturno-sportskoj manifestaciji “Pračansko ljeto 2024“, koja će se održati od 26. jula do 4. avgusta na Fudbalskom stadionu “Selvedin Selko Žigo” u Prači. Manifestacija će uključivati raznovrsne aktivnosti za sve uzraste i interese.

 

PROGRAM MANIFESTACIJE

This will close in 10 seconds